sportove.net

Георги Братоев: Във финала освен игра, трябва и характер

Георги Братоев беше с огромна заслуга за победата на Нефтохимик 2010 над Монтана във финала за Купата на България. Той до последно беше под въпрос, но се появи на терена, а за това е помогнал и дори физиотерапевтът на съперника.

“В момента, в който се пишеше нареждането на състава преди мача стана ясно и че ще играя, не по-рано. Финалът е мястото, в който освен игра, се показва и характер.


Много голяма част от мачовете се печелят именно с това. Момчетата имаха нужда от мен, но и аз имах нужда от този мач. Болката трябваше да ме прикове на място, за да не играя.”

“Причината да играя е кинезитерапевтът на Монтана, заради него играх. Този човек работи страхотно, с нас е и в националния отбор. С разрешението и на Даниел Пеев аз успях да се възползвам от услугите му и можах да играя на този финал”, заяви Братоев пред DIEMA и продължи.

“Възможно е индивидуалната класа да е решила всичко, защото тя е решаваща във важните моменти. Но ние в целия турнир играхме колективен волейбол, малко грешихме. Ако всички, които могат да играят волейбол, отиват в чужбина, никой няма да е в залата. Трябва да имаме силна лига, за да има хора по трибуните.”

“Разбира се, мога да остана. За мен е истинско удоволствие да гледам как младите израстват покрай нас. И в Монтана, и в Нефтохимик, и в останалите отбори има момчета с огромно бъдеще. Тези момчета ще ги гледаме съвсем скоро в националния отбор”, завърши Братоев.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.