Намери ни
To Top

Томова бързо приключи с участието си в основната схема

Виктория Томова отпадна в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Българката загуби с 1:6, 1:6 от Никол Гибс (САЩ) за 49 минути. За нея това бе дебют в основна схема на турнир от Големия шлем. 22-годишната софиянка загуби в третия кръг на квалификациите, но влезе като „щастлива губеща“.


Американката успя да обърне втория гейм при сервис на българката, а малко по-късно вече водеше с 4:0. Тя доминираше с мощни удари от дъното на корта, а Вики не можеше да се справи с атаките на съперничката й. Томова успя да спечели първи гейм за 1:4 при сервис на Гибс, но той се оказа единственият за нея в сета.

Никол не даваше възможност на Томова да се върне в мача, като постоянно я притискаше и много рядко грешеше. Това развитие попречи на Виктория да покаже играта си и тя допусна пробив още на старта на втория сет. Гибс продължи да е агресивна и използваше всяка възможност да завършва разиграванията. Тя поведе с 3:0 преди софиянката да спечели втория си гейм от началото на срещата след два отлични уинъри от форхенд. Вики обаче не успя да затрудни по-сериозни американката и загуби следващите три гейма, с което и мача.

24-годишната Гибс е 113-а в световната ранглиста. За нея това е четвърто участие на Australian Open, а миналата година достигна до третия кръг. Американката и най-добрата българска тенисистка досега не се бяха изправяли една срещу друга.

Ощр от категория Тенис