sportove.net

Карлос Сайнц спечели етап 7 в рали Дакар и поема лидерството за Пежо

След почивния ден в Ла Пас, екипажите поеха по пътя на едно от най-големите предизвикателства в цялото рали Дакар – първата 425 километрова част на маратонския етап, без възможност за получаване на сервизна помощ в продължение на два дни.

Карлос Сайнц и Лукас Круз постигнаха своята втора етапна победа за Пежо тази година като се изкачиха до лидерската позиция в общото класиране. Испанското дуо нямаше никакви проблеми, като успя да финишира етапа с преднина от 12 минути, а в общото класиране поведе с аванс от 1 час 11 минути и 29 секунди, пред втория Насер Ал Аттиях с Тойота.

Стефан Петерханзел и Жан-Пол Котре не видяха скала в прахта по време на маневра за изпреварване на мотоциклетист на километър 186 и счупиха окачване.


С помощта на третия екипаж на Пежо Сирил Депре и Давид Кастера, те успяха да потеглят отново около час и 45 минути по-късно. Те все още са в челната тройка само на 9 минути от второто място.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.