sportove.net

Меси платил 12 милиона евро данъци в края на годината

Голмайсторът на Барселона Лионел Меси е изплатил 12 милиона евро в края на 2016 година за данъци, разкриват документи в платформата „Футбол Лийкс“. Когато 30-годишният аржентински национал се изправи пред съда заради укриване на данъци 2007 и 2009 година, клубът е бил поставен под натиск и проверка. Ставало въпрос за хонорари към мениджъри и други преводи. Аржентинецът бе осъден на 21 месеца затвор през лятото на 2016 година, но тъй като това бе негово първо провинение, не влезе зад решетките.


И за да не бъде отново преследван от властите, Меси решил да изплати всички данъци.

Общите приходи на Меси по силата на новия му договор с Барса надхвърлят 100 милиона евро бруто на година, пише още Football Leaks. В тях е включена и премията, възлизаща на 63.5 милиона евро, за която аржентинецът се е разбрал при подписването на контракта. Тя е разпределена на равни части за всяка година от договора му. Той прибира и 70 милиона бонус лоялност, ако не напусне клуба преди края на споразумението. То е за следващите 4 години. В Испания 100 милиона евро брутна годишна заплата означава, че Меси получава малко под 50 милиона чисто на година.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.