sportove.net

Уебър: Алонсо прави грешка с Дайтона

Марк Уебър е на мнение, че Фернандо Алонсо греши в желанието си да участва в 24-те часа на Дайтона и Льо Ман. Пилотът на Макларън иска да съвмести работата си във Формула 1 със състезанията за издръжливост, но според Уебър това само ще го разсее.
Миналата седмица Макларън започнаха тестове за Дайтона и Фернандо се надява да използва това състезание за тест за 24-те часа на Льо Ман. Уебър, който направи прехода от Ф1 към WEC, е на мнение, че двата шампионата са твърде различни.


“Алонсо допуска грешка. Ф1 и Световният шампионат за издръжливост са две напълно различни неща. И двете изискват много психическа енергия, а ако караш във Формула 1, не можеш да си позволиш да се разсейваш. Ако наистина си решил да участваш в Льо Ман, направи го както трябва и се фокусирай върху него, вместо да се смазваш с маниакален фокус три седмици преди това, забравяйки за останалата част от година. Днес Ф1 е твърде специфична и не допуска пропуски“, категоричен е Уебър.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.