Намери ни
To Top

Дел Потро срещу Баутиста Агут на финала в Оукланд

Шампионът на US Open за 2009 година Хуан Мартин Дел Потро се класира на финала на турнира в Оукланд. Поставеният под №2 аржентинец надигра на полуфиналите испанския ветеран Давид Ферер с 6:4, 6:4.

Дел Потро реализира пробив още в първия гейм в мача, но в средата на първия сет поставеният под №7 Ферер го върна – 3:3. Дел Потро проби отново веднага след това и поведе с 5:3, след което затвори частта в десетия гейм.


В първите осем гейма на втория сет нямаше пробиви, след което Дел Потро спечели подаването на 35-годишния испанец и поведе с 5:4. С гейм на 30 след това аржентинецът сложи точка на спора.

Дел Потро ще спори за трофея с друг испанец – поставения под номер 5 Роберто Баутиста Агут. Той надделя в мач с три тайбрека над холандеца Робин Хаазе – 6:7 (7), 7:6 (3) , 7:6 (5). В първия сет Баутиста Агут поведе с 3:0, но в седмия гейм холандецът върна пробива и се стигна до тайбрек, в който Хаазе имаше три поредни мачбола при 6:3, но с два поредни мини-пробива Баутиста Агут успя първо да изравни, а след това и да си извоюва сетбол при 7:6. Хаазе обаче се пребори за 9:7.

В средата на втория сет двамата тенисисти си размениха по един пробив, а в тайбрека Баутиста Агут не остави шансове на съперника си, повеждайки с 6:1. В решаващата трета част испанецът поведе с 4:1, холандецът изравни за 4:4, а в тайбрека Баутиста Агут се откъсна напред в резултата – 4:1 и 6:3, което се оказа решаващо.

Ощр от категория Тенис