sportove.net

Григор: Усещам, че съм готов да спечеля титла от Шлема

След няколко дни най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне поредния си поход към титлата на Australian Open.

Преди година българинът бе на крачка от финала, но бе спрян от Рафаел Надал. Сега хасковлията е с по-преден ранкинг сред поставените – №3 и жребият му отреди в първите два кръга на играе срещу квалификанти.

След него Гришо бе попитан дали е готов да спечели първата си титла от Големия шлем.


„Когато се отвори подобна възможност, трябва да си в състояние да я сграбчиш”, бе предпазливият отговор на Димитров.

„Зареден съм с голяма увереност и усещам, че съм направил решителната крачка. Краката ми се чувстват добре и остава всичко това да се пренесе на корта“, добави обаче българинът.

Ако всичко е наред и Григор не допусне някоя изненада в началото на надпреварата, то първото му сериозно препятствие ще е австралиецът Ник Кирьос, който го победи в Бризбейн. Изглежда хасковлията вече има едно на ум за този съперник и не е толкова самоуверен по отношение на него.

„Двубоят ни в Бризбейн беше много интересен. Мислех, че държа нещата под контрол, но след първия сет всичко ми се изплъзна от ръцете. Той направи няколко удара и си върна самочувствието, а и започна да сервира невероятно.

Правех всичко по силите си, за да влизаме в разигравания, но нямаше много такива. Разбира се, той заслужаваше победата. Това е страхотен старт на годината за него и той един от претендентите за трофея и в Мелбърн“, заяви Григор.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.