Намери ни
To Top

Каратанчева пропусна мачбол и отпадна

Сесил Каратанчева единствена от трите българки отпадна в първия кръг на квалификациите на Australian Open. Тя отстъпи на Ирина Бара от Румъния с 5:7, 6:3, 5:7. Двубоят беше много оспорван, а Каратанчева пропиля преднина от 5:2 в третия сет. При този резултат Сесил имаше и мачбол, но съперничката й се спаси, а след това стигна до обрат.


Мачът започна нервно и в първия сет двете си направиха общо 6 пробива. Каратанчева, която е 184-а в ранглистата на WTA, се озова в трудна ситуация при 5:6 и 0:40. Тя спечели следващите две точки, но Бара затвори сета със 7:5. Във втората част българката доминираше и се наложи с 6:3. Тя продължи да е по-агресивна и набързо поведе с 3:0 в третия сет. При 5:2 в нейна полза всичко изглеждаше решено, но серия от грешки я провалиха. Тя загуби 4 поредни гейма, а при 5:6 имаше общи три точки за вкарване на сета в тайбрек, но отново Бара показа по-здрава психика и измъкна победата.

По-рано тази нощ Виктория Томова се справи с Марина Заневска от Белгия след 7:5, 6:7(2), 6:2, а Елица Костова победи американката Ейжа Мохамед с 6:1, 3:6, 7:5.

Ощр от категория Тенис