Намери ни
To Top

Лудогорец взима палач на Спартак (Москва)

Босненски национал може да е първото зимно попълнение на Лудогорец. Новината съобщи словенското издание Ekipa/SN. Въпросният футболист се казва Ясмин Мешанович и е сред най-силните играчи на шампиона Марибор. Той се е отчел с 9 гола в 31 мача до момента през сезона, като един от тях е наистина впечатляващ – срещу Спартак (Москва) за 1:1 в Русия.


Това попадение реално изхвърли Ивелин Попов и компания от Шампионската лига преди това да се официализира с поражението 0:7 от Ливърпул.

Мешанович впечатлява с това, че може да играе на всеки пост в атака. Единственият футболист на Марибор, който има повече голове от него през сезона, е легендата Маркос Тавареш. Иначе трансферната цел на Лудогорец е босненски национал, като дебютира при загубата от Полша с 0:1 през 2011 година.
26-годишният футболист е юноша на Слобода (Тузла). В този тим играе до 2012 година, когато преминава в Челик (Зеница). След 20 гола в 54 двубоя, той е трансфериран в хърватския Осиек, където бележи 4 попадения в 29 срещи. Следва силен престой в Зрински Мостар – 22 гола в 58 мача и именно от там е привлечен в Марибор.

Той има договор със словенците до 2020 година, което означава, че Лудогорец ще трябва да плати сума, за да го вземе. Според Transfermarkt.de цената му е около 1 млн. евро.

„Меридиан Мач“

Ощр от категория Трансфери