sportove.net

Петерханзел и Котре с първа етапна победа на Рали Дакар

Стефан Петерханзел и Жан-Пол Котре с Пежо увеличиха аванса си на лидери, като постигнаха своята първа етапна победа за годината. Наградата за отличното им пилотиране е преднина от 31 минути на Рали Дакар, което напуска Перу утре.

Другият екипаж на Пежо Карлос Сайнц и Лукас Круз също направиха добро каране през дюните и поддържаха добро темпо, без да поемат рискове. Четвърти на етапа, испанците в момента са втори в общото класиране.


Екипажът на Себастиан Льоб и Даниел Елена с Пежо приключи участието си в юбилейното 40-о издание на рали Дакар след петия ден. Французинът и навигаторът му заседнаха в пясъчните дюни между Сан Хуан де Маркона и Арекипа. След половин час забавяне Льоб потегли, но отново спря да чака помощ. Впоследствие навигаторът му получи силни болки в опашната кост и двамата взеха решение да се оттеглят от надпреварата.

Лидер в генералното класиране остава съотборникът на Льоб в Пежо Стефан Петерханзел, а на втората позиция с изоставане от около 30 минути е Карлос Сайнц.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.