Намери ни
To Top

ЦСКА на лагер в Сандански с тримата нови и трима юноши

Имотни неуредици, а не предстоящ трансфер са причината за отсъствието на Фернандо Каранга от занятията на ЦСКА. „Червените“ направиха открита тренировка на „Армията“, след което заминаха на първия си лагер в Сандански, който е до другата събота.

„Фернандо още си е в Бразилия. Освободил съм го по лични причини.


Има някакви имотни неуредици, които трябва да разреши – апартаменти, къщи. Когато това стане, веднага ще се прибере. Така ми каза. Няма нищо притеснително около него“, увери наставникът на „армейците“ Стамен Белчев.

С тима тренират и трите нови попълнения – холандският халф Роланд Алберг, бразилският ляв бек Жеферсон и колумбийският таран Жан Карлос Бланко. В групата от 23-ма футболисти за лагера в Сандански попаднаха и трима юноши – най-младият капитан в историята на ЦСКА – защитникът Валентин Антов (набор 2000) и нападателите Радослав Живков (1999) и Божидар Чуканов (2000).

В последния ден от лагера в Сандански е предвидена контрола с местния третодивизионен Вихрен, която ще бъде излъчена по ЦСКА ТВ. Сетне следват 2 дни почивка, а от 23 януари до 3 март е вторият лагер в Марбея.

„Доволен съм от новите попълнения, може да има още, но не на всяка цена, не е коректно да коментирам за кои позиции търсим. Знам за интерес към наш футболист, но мисля, че няма да го продадем. Искам тимът да е по-компактен, да имаме повече самочувствие, когато топката е в нас и, разбира се, да реализираме положенията, които създаваме.

Пролетният полусезон ще бъде доста натоварен, затова трябва да направим пълноценна подготовка и да се опазим здрави. Ръководството прави всичко възможно отборът да участва в евротурнирите“, завърши Белчев. Договорените контроли в Испания засега са с Цзянсу Сайнти (28.01.), Спартак М (30.01.) и Динамо К (02.02), търси се още един съперник преди мача с китайците.

Участието в Първа лига пък се подновява с гостуване на Верея в средата на февруари, като се очакват над 2000 „червени“ фенове на „Трейс Арена“. Поради това вече има и принципна договореност със старозагорския тим да бъдат отпуснати допълнителни места за гостуващата агитка.

Очаква се до дни Милчо Ангелов да бъде преотстъпен за пролетта на отбор от елита – Етър или Дунав.

Мони ГЕОРГИЕВ, ludsport.net

Ощр от категория Футбол