sportove.net

Джошуа прибира 15 млн. паунда от боя с Паркър

Антъни Джошуа ще прибере около 15 милиона паунда от боя с Джоузеф Паркър. Двете страни се разбраха за обединителен мач на световните титли на WBA, WBO, IBF и IBO. Сблъсъкът ще се проведе на 31 март на “Принсипалити Стейдиъм” в Кардиф. Според предварителните разчети, новозеландецът Паркър трябва да вземе 35 процента от общата сума, което означава, че в неговата банкова сметка се очаква да влязат около 8 милиона паунда.


Според британските медии шампионът на WBO се очаква да пристигне в Лондон до края на тази седмица, за да бъде направена и първата официална пресконференция за събитието. Именно на нея ще бъде потвърдено мястото на боя. Победителят от срещата ще се опита да обедини още един пояс, този на WBC, който е притежание на Дионтей Уайлдър. Американецът вече изяви желание за такъв мач, който да се случи в края на годината. В промеждутъка пък може да се намеси и Кубрат Пулев. Кобрата ще се опита да стане претендент №1 на WBA и така да получи задължителен мач за среща с Джошуа или Паркър през лятото.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.