sportove.net

Какво каза Коутиньо за Ливърпул?

Бившата звезда на Ливърпул Филипе Коутиньо вече успя да сподели, че трансферът му в Барселона е сбъдната мечта. Някои от феновете на мърсисайдци обаче се запитаха защо бразилецът не спомена нищо за мърсисайдци до момента. Представител на английското издание “Дейли Мейл” е бил близо до Коу и неговия лагер в часовете около осъществяването на трансфера, както и по време на полета до Барселона, и е успял да научи мислите на халфа, свързани с бившия ми клуб.

Ето какво споделя Коутиньо за Ливърпул:

“Не става въпрос за пари, а за шанса да играя за Барселона, да живея в Барселона.


Давах 100% от себе си през цялото време, в което играх за Ливърпул – пет години. Давах всичко, което мога. Обичам този клуб, но е време за ново приключение. Имам толкова много спомени и толкова много хора, на които да благодаря в Ливърпул. Трябва да се развивам като играч. Мисълта за това винаги е в главата ми.

Разбирам колко трудна задача ми предстои, какъв е мащабът на трансфера, статусът на сделката. Тук обаче нещата опират до амбиция и мечти. Искам да играя с най-добрите в света. Аз обаче ще се завърна в Ливърпул, за да се сбогувам със своите съотборници, щаба и хората, които помагаха на мен и семейството. Дължа им много. Сега е време да погледна напред.

Ливърпул е в добра позиция. Отборът е съставен от много, много добри футболисти. Привличането на Вирджил ван Дайк е силна заявка, а Мо Салах е чудесен футболист. Ще гледам как печелят трофеи и ще празнувам техните успехи. Не бих напуснал Ливърпул за друг клуб. Барселона обаче е нещо различно. Това е мечта, магическо място за мен”, споделя Коутиньо.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.