Намери ни
To Top

Меси няма спирка – 365 гола в 400 мача

Лионел Меси ознаменува с гол своя мач №400 за Барселона. Попадението му пък е 365-о с екипа на каталунския гранд. Аржентинецът и съотборниците му стигнаха до лесен успех с 3:0 срещу Леванте на „Камп Ноу“ в среща от 18-ия кръг на Примера дивисион.

Меси октри в 12-ата минута, Луис Суарес добави едно попадение в 38-ата, а Паулиньо офорчми крайния резултат в заключителните секунди на мача.


Възстановеният от контузия Усман Дембеле се завърна в титулярния състав на каталунците. Преди дни французинът записа няколко минути срещу Селта, а сега вече започна от първата минута. Той остана на терена до средата на втората част.

Барса стигна до първото си попадение, след като Меси получи пак от Жорди Алаба, а неговият удар първо се удари в гредата и след това влезе в мрежата на гостите – 1:0

Малко след това каталунците пропуснаха да удвоят, след като първо Ойер спаси шут на Суарес, а при добавката Дембеле не успя да вкара. Леванте можеше да изравни в 16-ата минута, но Шейх Дукур стреля слабо.

В 32-ата минута пред Меси се отвори отличен шанс да вкара от пряк-свободен удар, но топката профуча над гредата.

Шест минути след това Барса дръпна с 2:0 след попадение на Луис Суарес. Уругваецът вкара след хубав пас на Сержи Роберто и рикошет в тялото на съперников защитник.

Втората част започна с отлично спасяване на Тер Стеген след удар на Иви Лопес. В 54-ата домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Алба, но съдията прецени, че основания за такава няма.

В 72-ата Суарес излезе очи в очи с Ойер, но се забави, а след това бившият страж на Барса спаси удара му.

В добавеното време Паулиньо реализира още едно попадение победителите, които възстановиха аванка си от 9 точки на върха в класирането. Барселона има 48, а следващия го Атлетико (Мадрид) – 39.

Ощр от категория Футбол