sportove.net

Спонсори натискат Форс Индия за смяна на името

Шефът на Форс Индия Отмар Шафнауер призна, че потенциални спонсори притискат отбора да си смени името. Междувременно собственикът Виджей Маля има много сериозни проблеми, защото води тежка битка с правосъдието и правителството на Индия. Шафнауер, обаче, продължава да настоява, че това не било повод за промяна на името на тима, а реалната причина са потенциални сделки с нови спонсори. Той твърди, че те настояват от заглавието да отпадне “Индия”.


“Двама потенциални спонсори казаха, че ако не направим промяна, няма да си партнират с нас.” Шафнауер поясни, че фирмите ще дадат подкрепата си на тим, който не е обвързан с една конкретна държава. По думите му, коментирани са много алтернативи, включително дори да отпадне и думата Форс.

“Още не сме взели решение, така че е трудно да се каже какво ще се случи” завърши Шафнауер.

Сред обсъжданите варианти беше Форс Уан (едно), но Либърти Медиа се възпротивиха, тъй като съкращението Ф1 се дублира с абревиатурата на самия спорт.

По отношение на спонсорите, за момента се знае, че отборът ще продължи сътрудничеството с австрийската компания BWT и ще продължи с нова разцветка на розовото през 2018.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.