sportove.net

Христо Стоичков със сериозна подкрепа за Банско

Легендата на българския футбол и ЦСКА Христо Стоичков изрази своята подкрепа за изграждането на втори лифт в Банско.

Ето какво заяви Камата във видеоклип, публикуван в една от социалните мрежи:

“От 2003-та година съм в Банско. Почти целият този цикъл, откакто е започнало построяването на този курорт, знам за какво става въпрос. Щастлив съм един малък град като Банско привлече толкова много звезди в спорта.


Неслучайно Марк Жирардели е човекът, който най-много работи и помага на Банско да се развива като зимен курорт. Мисля, че в годините показахме на целия свят, че можем да организираме кръгове от световни първенства. Аз се гордея, че в Банско са постигнати много неща, но винаги може да се подобри.

Аз съм за това да се направи втори, трети, четвърти или пети лифт. Ясно е, че ще има разминаване с еколози и т.н. Екологията е важна, но когато се прави с мерак, за хората, за да ни види хората какво може, аз се подписвам. Имам правото да го кажа, защото от 2003-та година съм банскалия. Неслучайно хората ме направиха почетен град на Банско, с което се гордея.

Когато в чужбина хората ме питат какво имаме в България, аз им показвам нашето море, нашите планини, Банско. България има своите природни богатства, но нека хората разберат, че с кавги няма да стане. България има нужда от лифтове, затова нека хората седнат и се разберат. Мисля, че е време “Зелените” да разберат, че само с кавги няма да стане. България трябва да бъде номер едно.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.