sportove.net

Левски вади 1 милион лева за селекция

Опитите на Левски да привлече набелязаните за подсилване играчи удрят на камък и затова от клуба ще трябва да отпуснат средства за правенето на трансфери.

Исканите от Делио Роси свободни агенти вече отказаха на сините. Затова и шефовете ще преминат към взимането на футболисти с пари. Италианският треньор иска още трима нови – досега бе взет само защитникът Аймен Белаид.


Той държи на „Герена” да акостират ляв бек, халф и нападател. А за поне двама от новите Левски ще трябва да плаща. За целта ръководството на клуба ще отпусне около 1 милион лева.

Те ще трябва да покрият трансферните суми, поставени от другите отбори, както и разходите, които ще отидат за посредници.

Не е изключено собственикът на Левски Спас Русев да се опита да вземе още едно познато име в Европа, след като през лятото доведе в състава миналия през Манчестър Юнайтед Габриел Обертан, както и юношата на Барселона Жорди Гомес.

Сините бяха най-близо до подписа на шведския бек Антон Тинерхолм. Бранителят пристигна през месец ноември в България и води преговори с ръководството на клуба. Той се запозна и с обстановката на „Герена”, но замина за родината си, без да подпише договор. Той поиска време за размисъл и в крайна сметка отхвърли предложението на сините.

Левски няма да може да си осигури услугите и на испанския нападател Хайме Мата. Стрелецът на Валядолид бе опция за столичани. 29-годишният футболист през есента бе отбелязал 16 гола в 20 мача в Сегунда дивисион. Към него обаче проявиха интерес още доста отбори, като Левски няма как да извади по-добра оферта от тях.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.