sportove.net

Започва 40-ото издание на рали Дакар

Юбилейното 40-о издание на рали Дакар стартира днес в Перу. Традиционната офроуд надпревара ще продължи до 20 януари и ще премине през територията на още две страни в Южна Америка – Боливия и Аржентина. Състезателите в пет категории ще изминат над 8 700 километра, разпределени в 14 етапа. Началото е в Лима, а рали маратонът завършва в аржентинския град Кордоба.


Единственият почивен ден е на 12 януари. В списъка със заявки са включени 547 души, като най-много -193, са при автомобилите, където французинът Стефан Петерханзел с Пежо ще защитава титлата си. Още трима от шампионите от миналия сезон ще участват в надпреварата. Това са мотоциклетистът Сам Съндърланд (Вбр) с КТМ, както и победителите при камионите Едуард Николаев (Рус) с Камаз и при АТВ-четириколките Сергей Карякин (Рус) с Ямаха. Единствено победителят в категория UTV от 2017-а Леандро Торес (Бр) няма да участва.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.