Намери ни
To Top

Конте се обиди на „клоун“ и нарече Моуриньо „слабоумен“

Южната кръв на мениджъра на Челси Антонио Конте кипна от думите на колегата си от Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, който индиректно го нарече „клоун“. Италианецът припомни, че самият Моуриньо се е държал доста емоционално край страничната линия и това, че вече забравя постъпките си от миналото показва, че страда от „старческо слабоумие“.

„Това, че не се държа като клоун, не означава, че съм загубил страстта си към футбола“, каза Моуриньо в отговор на въпрос защо е започнал да се държи по-малко емоционално. Думите му явно са били насочени към Конте, който има доста атрактивен стил на водене на мачовете.


„Как се нарича състоянието, когато започнеш да забравяш какво си говорил и как си се държал в миналото? Старческо слабоумие, точно това е. Да погледне себе си в миналото, може би е имал себе си предвид с думата клоун“, разпали се италианецът.

Моуриньо не остана длъжен на предизвикателството и привидно призова за край на словесната престрелка.

„Да, правил съм грешки. Но това, което никога не ми се е случвало и няма да ми се случи никога – това е да бъда наказан за уговорени мачове“, припомни португалецът един от най-срамните моменти в кариерата на Конте. Като треньор на Ювентус през сезон 2012/2013 г. той беше наказан за 4 месеца за това, че не е съобщил за уговорен мач от 2011 година.

Ощр от категория Футбол