Намери ни
To Top

Хамилтън не одобрява връщането на Ф1 във Франция

След десет годишно прекъсване Гран При на Франция се завръща в календара на Формула 1 през юни. Състезанията ще се провеждат на пистата „Пол Рикар“ в Льо Кастоле, Южна Франция. Докато повечето мнения са радостни от този факт, Люис Хамилтън заяви, че „Маникур“ е много по-добра писта. „Честно казано, не харесвам „Пол Рикар“.


Харесваше ми, когато състезанията се провеждаха на „Маникур“. Британецът поясни, че трасето в Льо Кастоле не е лошо, просто предишният домакин на Гран При на Франция е бил много по-добър.

„Важното е, че все пак се връщаме във Франция, което е чудесно за европейската част от сезона. Обаче си мисля, че там има много по-добри писти като „Льо Ман“ например. Не знам защо не се състезаваме там.“

В крайна сметка шампионът се опитва да не бъде предубеден и завърши с думите: „Кой знае, може пък надпреварата на „Пол Рикар“ да се окаже най-добрата през годината“.

Междувременно Тото Волф заяви, че според него Хамилтън със сигурност ще преподпише своя договор, който изтича в края на тази година.

Ощр от категория Моторни спортове