Намери ни
To Top

Арсенал с много контузени преди мача с Челси

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разкри, че има огромни проблеми преди дербито с Челси тази нощ. Петима футболисти със сигурност пропускат лондонската битка – Начо Монреал, Оливие Жиру, Аарън Рамзи, Сеад Колашинак и Санти Касорла. Още двама от артилерията на французина са под въпрос – Месут Йозил и Лоран Косчелни.

„Йозил и Косчелни имат някакви шансове, но се съмнявам да се възстановят навреме.


Месут не е почивал въобще и не знам дали ще издържи на натоварването. Ще направим преглед и ще преценим. Лоран пък вече мина такъв и лекарите са песимисти. Колашинак ще бъде аут от терените за около две седмици“, коментира Венгер. Французинът не пропусна да коментира и зимния трансферен прозорец, както и постоянните слухове, които го съпътстват постоянно: „Следим няколко човека, но не искам да назовавам конкретни имена. Само ще кажа, че информациите, че се интересуваме от Давид Луис от Челси и Тома Лемар от Монако, не са верни. Относно Йозил, Санчес и Уилшър, чиито договори изтичат през лятото, все още нямаме оферти за тях. На първо място все още не сме ги загубили, а ако стане, ще търсим класни играчи, които да ги заместят. Този клуб е губил много класни футболисти, някои с огромно значение, но винаги е продължавал напред, намирайки правилните заместници. Естествено, всеки иска да задържи най-добрите си състезатели“.

Проблемите с контузени играчи обаче не са единствената грижа на Венгер. Малко след като проведе вчерашната тренировка на клубната база, французинът разбра, че футболната асоциация започва разследване срещу него. ФА съобщи, че Венгер е обвинен за поведението си срещу реферите след равенството с Уест Бромич (1:1). Мениджърът на Арсенал обвини Майк Дийн, че е подарил точката на Уест Бромич, след като е отсъдил спорна дузпа в тяхна полза. От няколко дни Венгер не спира да се занимава със съдията и е възможно да бъде наказан.

„Разочароващ е начинът, по който не успяхме да спечелим. По-лошото е, че това се случва не за първи път през този сезон. Видяхме и в Стоук, и в Уотфорд, в Ман Сити, а сега и в Уест Бромич. Това е ужасно. Майк Дийн не ми даде обяснения защо е отсъдил дузпата. Той видя каквото искаше да види, а ние сега трябва да се съобразяваме с това ужасно решение“, бяха част от думите на Венгер.

В същото време Антонио Конте няма проблеми с нови контузии в своя състав. Аут за лондонското дерби са Давид Луис и Чарли Мусонда. Той също така заяви, че нито един от играчите на тима няма да напусне клуба през зимния трансферен прозорец, освен ако преди това не е намерен негов заместник.

„Очаквам всички момчета, които са в нашия състав, да останат при нас. Нямам намерение да продавам. Нашата група е ограничена, така че не виждам как ще пратя някого под наем или ще продам друг. Единственият вариант е преди това да съм намерил негов заместник, но това трудно ще стане през януари.

Ощр от категория Футбол