Намери ни
To Top

Петър Шопов: Имаме възможности за победа над Марек

Волейболистите на Дунав (Русе) са първенец в група Б (Изток) на Висшата лига, след есенния дял от шампионата. Една от целите пред отбора е спечелване на втората ни група и промоция за Суперлигата. На 8 януари Дунав домакинства на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) в трети кръг от Купата на България при мъжете. Ето какво каза пред в.


Утро старши треньорът на отбора Петър Шопов за първия полусезон и предстоящия сблъсък за Купата:

Г-н Шопов, как ще коментирате представянето на тима през есенния сезон в първенството на Висшата лига?
Класирането говори само по себе си. Записахме 6 победи и не дадохме нито един гейм. Отборът расте от мач на мач и като игра, и като колектив. Заслужено сме на първо място.

Сторихте ли основното, което бяхте планирали при идването си в Русе – да направите сплав от опитни и млади играчи?
Този процес е дълъг, но мисля, че вървим в правилната посока. Не мога да се оплача от нито един състезател. Спокойно мога да кажа, че всички се държат почти перфектно като отношение към подготовката и официалните двубои.

Как се представят по-младите състезатели?
До тях имат достатъчно опитни хора, от които могат само да се учат. Примерът е пред очите им – Костадин Стойков, Стоян Вуджев и др.

На 8 януари ще бъдете домакини на отбор от Суперлигата в мач от турнира за Купата на България. Какви са шансовете на Дунав в двубоя срещу Марек Юнион Ивкони?

Със сигурност ще е доста интересен мач. Да, съперникът ни е в елитното ниво на българския волейбол, но мисля, че шансовете са 50 на 50. С риск да проява лека нескромност, ще добавя – може би нашите възможности за победа са още по-големи.

Ощр от категория Волейбол