Намери ни
To Top

Ливърпул настоява за рекордна сума за Коутиньо

Ливърпул няма да отстъпи от условията си, срещу които ще се раздели с Филипе Коутиньо. Още с отварянето на зимния прозорец сагата с евентуалния трансфер на бразилеца в Барселона се поднови с пълна сила. През лятото каталунците не успяха и с трите си оферти, но медиите в Испания и Англия предполагат, че този път до сделка ще се стигне и Коутиньо вече е изиграл последния си мач за мърсисайдци.

Изданията на Острова твърдят, че Ливърпул със сигурност ще счупи британския трансферен рекорд.


До този момент най-голямата сделка с участието на английски клуб е тази за Пол Погба, за когото Манчестър Юнайтед плати 90 милиона паунда. Предполага се, че предложение в размер на около 133 милиона лири ще бъде прието от Ливърпул.

Според „Сън“ от „Анфийлд“ ще поискат 100 милиона да бъдат платени веднага, тъй като са готови да инвестират в нови играчи още през януари. Изданието твърди, че Юрген Клоп смята да отправи оферта за звездата на Шалке 04 Леон Горетцка. Неговият договор изтича през лятото, а в самия край на миналата година се появи информация, че той вече се е разбрал с Байерн. От Шалке отрекоха това, а Ливърпул смята да удари конкуренцията с оферта още през този месец.

Според някои източници трансферът на Коутиньо може да бъде финализиран още днес.

Ощр от категория Трансфери