sportove.net

Близо 100 точки ще са нужни за скудетото, смята Алегри

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри направи смела прогноза за точковия актив, който ще е необходим на отбора му, за да вдигне седмо поредно скудето в Серия “А”. Именно “старата госпожа” държи рекорда за събрани пунктове през сезон 2013/14 – 102 точки – като според специалиста сега ще се наложи да бъде доближено това постижение.

“Единственото сигурно е, че не можем да си позволим повече представяния като това във Верона. Вярно е, че тъкмо бяхме излезли от много важен период с много големи мачове, но не можем да правим такива грешки.


Не можем да губим още точки от Наполи, защото трябва да ги изпреварим с победи. Навлизаме във фаза на първенството, където става все по-трудно да се наваксва голяма разлика.

В момента изчисленията показват, че за титлата в Серия “А” са нужни цели 96 точки. Сега е моментът за атака, защото ако се отпускаме, ще става все по-трудно”, каза Алегри, критикувайки играта срещу Верона на 30 декември, въпреки победата с 3:1.

Ювентус има 47 точки в актива си и заема втора позиция с 1 точка по-малко от лидера Наполи и 6 повече от третия Интер.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.