Намери ни
To Top

Ван Дайк: Ливърпул е перфектното място за мен

Най-скъпият защитник в света Върджил Ван Дайк заяви, че Ливърпул е перфектното място за него. 26-годишният холандец бе привлечен за 75 милиона паунда от Саутхамптън, а от днес официално е играч на мърсисайдци.

„С историята на клуба и всичко около него, дори тренировъчното игрище и тези неща, то е перфектното място за мен и за семейството ми, заяви Ван Дайк. – Много пари бяха платени, но не мога да направя нищо за това.


Такъв е пазарът. Единственото, което мога да направя, е да работя здраво, да се раздавам и да помагам на отбора. Това със сигурност мога и ще направя.“

Бранителят разкри, че Юрген Клоп е бил основна причина да избере Ливърпул: „След пристигането му, клубът направи огромен прогрес и мисля, че нещата ще стават още по-добри. Надявам се и аз да допринеса за това. Всеки, свързан с Ливърпул, знае какъв е той – колко е жизнен, как може да вдига нивото на футболистите и да им дава увереност. Мисля, че той може да ме направи по-добър играч и нямам търпение да работя с него“.
3h

Liverpool FC

@LFC
Looking good! ? pic.twitter.com/VTzu6btzsg

Liverpool FC

@LFC
Behind-the-scenes signings pics as @VirgilvDijk seals his move to #LFC ? http://lfc.tv/AfTk pic.twitter.com/ivFgXN7SRF

10:20 AM – Jan 1, 2018
View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
33 33 Replies 821 821 Retweets 2,182 2,182 likes
Twitter Ads info and privacy

Ван Дайк няма да има възможност да играе днес срещу Бърнли, но има възможност да дебютира още в петък срещу Евертън в мача от третия кръг на ФА Къп.

„Аз обичам да командвам защитата, да говоря, очевидно съм доста висок, харесва ми и да играя с топката, да я изнасям напред“, описа холандеца качествата си. „Всеки футболист иска да печели трофеи. С отбора, който имаме, и прогреса, който клубът прави, мисля, че сме много близо. Разбира се, все още остава да го направим. Ще видим какво ще е бъдещето. В предни позиции има много качество, целият отбор е пълен с отлични футболисти“, допълни Върджил.

Ощр от категория Футбол