Намери ни
To Top

Дибала продължава с головете и остави Юве на точка от върха

Ювентус победи с 3:1 Верона като гост в последния мач от Серия А за 2017 година и запази изоставането си от лидера Наполи на една точка. Два гола за торинци отбеляза Пауло Дибала, който трябваше да връща аванса на своя тим половин час преди края.

Срещата започна по перфектен начин за бианконерите и още в 6-та минута Блейз Матюиди откри резултата, като преди това Бенатия и Игуаин бяха близо да отбележат. Именно след удар на аржентинецът топката се отби от гредата и френският халф успя да отбележи с удар по диагонал.


В следващите минути Юве продължи да е по-добрият отбор на терена, като в 19-та минута Игуаин отправи силен изстрел, който мина встрани. Първият удар по посока на Счесни дойде в 29-та минута, когато Даниеле Верде пробва късмета си.

След почивката Ювентус даде инициативата на домакините и резултатът не закъсня – в 59-та минута бившият защитник на торинци Мартин Касарес наказа шампионите след удар от около 20 метра.

Ювентус веднага вдигна оборотите и в 72-та минута стигнаха до нов гол. Кедира изведе в коридор Лихщайнер отдясно, швейцарецът центрира към непокрития Дибала и аржентинецът оплете топката в мрежата.

Само пет минути по-късно отново Дибала беше в прегръдките на съотборниците си, след като направи страхотен индивидуален пробив към наказателното поле и с точен удар покачи до 3:1.

Ощр от категория Футбол