sportove.net

Венгер: Невероятно е, че изравних сър Алекс

Арсенал се потруди, но успя да спечели с 3:2 гостуването си на Кристъл Палас. Това бе успех номер 120 за топчиите в лондонски дербита, като по този показател те са номер 1 в страната. Герой за артилеристите бе Алексис Санчес, който се разписа на два пъти, но едно друго постижение хвана окото на всички на Острова. Арсен Венгер изведе Арсенал за 810-ия си мач във Висшата лига, с което се изравни с легендарния сър Алекс Фъргюсън, който също има толкова срещи начело на червените дяволи след 1992 г.


французинът заяви, че това е “абсолютно невероятно”: “Бих казал, че трябва да сте доста луд, никога не съм очаквал да бъда начело на клуба толкова време. Когато бях на 33, си мислех, че никога няма да издържа да съм мениджър дълго време, защото футболът е хазартна игра. Това е руска рулетка и очакваш всеки момент куршумът да те удари. Абсолютно невероятно е, че вече имам 810 мача начело на Арсенал във Висшата лига. Пристигнах в Англия преди 21 години, някои неща се промениха, но най-вече декорът. Ядрото на играта е същото. Това означава, че духът, качеството на терена и човешките същества правят усилия заедно, за да постигнат нещо. Промени се единствено обществото. Вече сме по-големи индивидуалисти и това се отразява върху играчите. Тези промени пък правят и нашата работа по-трудна. Общият проблем в Европа е, че уважението към основните неща е загубено или е по-слабо, отколкото преди 20 години. Тогава отиваш на лекар и той ти казва, че си болен от “това”. Ти се съгласяваш и се прибираш у дома. Сега отиваш на доктор, след като предварително си се подготвил в интернет, и той трябва да те убеждава, че не е задължително да си болен от това, което ти смяташ”. Макар и да изравни сър Алекс по мачове във Висшата лига, Венгер е далеч от постиженията на легендарния шотландец. Фъргюсън спечели 528 мача и 13 титли, докато французинът само 468 срещи и 3 корони. Арсен е бил избиран за Мениджър на годината три пъти, но именно това е един от рекордите, който той няма шанс да подобри. Сър Алекс е бил най-добрият наставник на годината цели 11 пъти. Легендата на топчиите Тиери Анри пък сподели, че Алексис Санчес внася разделение в съблекалнята на отбора. Причината е неяснотата относно оставането на чилиеца на “Емирейтс”. Санчес рязко се подразни при едно от попаденията си в двубоя с Палас, след като малка част от съотборниците му отидоха да го поздравят. Останалата част от играчите на топчиите просто обърнаха гърбовете си и тръгнаха да се прибират в своята половина. Според Тиери Анри това показва, че нещо не е наред в съблекалнята на артилеристите. “Със сигурност има групички. Алексис молеше съотборниците си да дойдат и да го поздравят, но те не го направиха. Защо? Нямат желание ли? Все пак ти играеш за Арсенал и трябва да се радваш на всеки гол. Не е важно кой се разписва, а че клубът печели. Може би прекалено много се впрягаме, но Санчес ме накара да го забележа. Той се чувства сам. Повече от ясно е, че в съблекалнята нещо не е наред. Лаказет, Джака Мустафи и Йозил го поздравиха, но Чеймбърс, Колашинак, Уилшър, Бейерин и Косчелни му обърнаха гръб”.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.