Намери ни
To Top

УЕФА изхвърля отбор от ШЛ? – Ето кой ще го отнесе

Европейската футболна централа (УЕФА) много вероятно ще изхвърли отбор от Шампионската лига. Институцията вече е пратила писмо в клуба, с което потвърждава, че до 3 октомври ще стане ясно наказанието на ЦСКА (Москва).

УЕФА погна армейците заради безредиците, които феновете им предизвикаха на стадион „Олимпико“ при кошмарната загуба с 1:5 от Рома.

Сред конкретните причини в поведението на феновете са използването на пиротехника, хвърлените запалени факли към привържениците на домакините, както и боят със стюардите и расистката символика.


По последната част от обвиненията УЕФА визира банера с емблемата на групировката фенове на ЦСКА, наречена „Мъртвата глава“.

Тимът на Георги Миланов за трети път е набеден в разисъм, а относно пиротехниката, това е десети рецидив.

„Има вероятност изобщо да ни изключат от турнира. В по-добрия вариант ще трябва да приемем без публика отбори от класата на Байерн (М), Манчестър Сити и Рома. Поне така пише в съобщението на УЕФА до нашия клуб. Така заради няколко десетки „герои“, ще загубим към 5 млн. долара и хиляди почитатели на футбола няма да могат да видят на живо големи отбори“, оплака се генералният директор на ЦСКА (Мс) Роман Бабаев.

 

 

Ощр от категория Футбол