Намери ни
To Top

Милан пречупи Интер след продължения, младок блести за „росонерите“

Милан прекъсна негативната си серия в последно време с победа с 1:0 над Интер в мач от четвъртфиналите за Купата на Италия. Двубоят се реши след продължения, а единственото попадение вкара юношата на „росонерите“ Патрик Кутроне в 104-ата минута.

Двубоят предложи редица голови положения и пред двете врати, а автогол на Антонио Донарума бе отменен в 24-ата минута заради засада.

Първата опасност в мача бе в 18-ата минута, когато Ханданович спаси опасен удар с глава на Кесие.


Стражът на Милан Антонио Донарума си вкара автогол в 24-ата минута, когато се опита да изчисти удар на Перишич. Минута по-късно голът бе отменен с помощта на ВАР, след като Андреа Ранокия е бил в засада при изстрела на хърватина.

Малко след това Сусо стреля от няколко метра, но отново Ханданович се справи. В 30-ата минута „нерадзурите“ искаха дузпа за игра с ръка на Бонучи, а в 33-ата минута изстрел с глава на Икарди мина на сантиметри от горния десен ъгъл на Донарума.

Втората част започна с опасен удар на Бонавентура, който мина над гредата. Грешка на Локатели можеше да се окаже фаталана в 59-ата минута, когато Донарума спаси „червено-черните“. Стражът показа страхотен рефлекс, след като Жоао Марио от четири метра стреля срещу него.

В 65-ата минута отново Бонавентура бе близо до гол, но ударът му с глава излезе в аут.

Гредата спаси „нерадзурите“ в 79-ата минута. Удар на Сусо рикошира в тялото на Скриняр и се отби в горната греда на Ханданович. При следващата атака Интер пропусна отличен шанс. Брозович изведе Перишич, но той стреля високо.
Донарума се намеси отлично при два удара на Перишич и Кандрева.

Секунди по-късно Чалханоглу центрира остро, но никой не засече топката, която попадна в Калабрия. Защитникът потърси Кесие, който не уцели топката от чудесна позиция. В 90-ата минута удар на Сусо бе избит в корнер.

В края на първото продължение Кутроне се разписа след подаване на Сусо.

Ощр от категория Футбол