Намери ни
To Top

Най-твърдият титуляр на Милан аут за Интер

Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума пропуска дербито с Интер тази вечер от четвъртфиналите за Купата на Италия. 18-годишният страж има травма, а тази сутрин не премина успешно тестовете. Именно поради това Дженаро Гатузо е взел решение да не рискува със здравето на най-големия си талант, който ще гледа срещата на „Сан Сиро“ от трибуните. На негово място в групата за мача бе взет младокът Матео Сончин.


Това е поредната лоша новина за Гатузо и „росонерите“, които преживяват много тежък период, а срещата за Купата е изключително важна за „червено-черните“.

Титуляр на вратата ще бъде ветеранът Марко Сторари, който игра при дебюта на Рино Гатузо в Европа срещу Риека, когато Милан отстъпи с 0:2. 40-годишният страж пази и в срещата-реванш срещу Шкендия (1:0) в плейофите за Лига Европа, докато останалите 27 мача през този сезон на вратата е бил Джиджо Донарума. Именно той е футболистът с най-много минути за отбора през този сезон.

Милан срещу Интер за Купата след разгром срещу Верона+30
Дербито на Милано ще се реши в един мач, а победителят ще играе с Лацио на полуфиналите, който вчера победи Фиорентина с 1:0.

Ощр от категория Футбол