Намери ни
To Top

Уелбек прати Арсенал на полуфинал след скучно лондонско дерби

Отборът на Арсенал се класира за 1/2-финал в турнира за Купата на Лигата в Англия. „Артилеристите“ победиха с минималното 1:0 Уест Хам в доста скучно лондонско дерби на „Емиратс“. И двата тима бяха направили доста промени в стартовите си състави и това се отрази на качеството на играта. Положенията пред двете врати почти липсваха, но все пак домакините постигнаха своето в 42-ата минута, когато Дани Уелбек успя да се разпише и това се оказа и победното попадение за неговия тим.


Мениджърът на домакините Арсен Венгер бе дал почивка на някои от основните си играчи. В атака той заложи на триото Тио Уолкот, Оливие Жиру и Дани Уелбек. В средата на терена пък играта градяха Мохамед Елнени, Франсис Коклен и Джоузеф Уилок.
View image on Twitter
View image on Twitter

Arsenal FC

@Arsenal
Here it is – our team for #AFCvWHU

8:45 PM – Dec 19, 2017
322 322 Replies 1,998 1,998 Retweets 3,209 3,209 likes
Twitter Ads info and privacy

В състава на „Чуковете“ също имаше някои промени. В предни позиции започнаха Андре Аю и Хавиер Ернандес. Педро Обианг, Кина и Деклан Райс пък бяха триото в средата на терена.
View image on Twitter
View image on Twitter

West Ham United

@WestHamUtd
6️⃣ changes from the XI that beat Stoke ⚒#ARSWHU #COYI

8:45 PM – Dec 19, 2017
97 97 Replies 454 454 Retweets 1,086 1,086 likes
Twitter Ads info and privacy
През първия половин час на „Емиратс“ не се случи нищо запомнящо се. Двата тима разиграваха основно в средата на терена, а ударите към двете врати липсваха.

В 38-ата минута Сеад Колашинац получи на ъгъла на наказателното поле и отправи силен, но и доста неточен удар, който премина над вратата.

Минута по-късно Арсенал най-накрая създаде първата си истинска голова възможност. Колашинац с прекрасно центриране намери Тио Уолкот в наказателното поле, който необезпокояван от добра позиция стреля с глава покрай вратата и пропусна страхотен шанс за откриване на резултата.

В 42-ата минута домакините все пак поведоха. Матийо Дебюши получи в наказателното поле и с глава продължи към Дани Уелбек. Първият опит на нападателя да стреля с глава не сполучи, но той бе достатъчно съобразителен и отблизо чукна топката във вратата за 1:0.

В последната минута на полувремето Уилок реши да опита далечен удар, който обаче не се получи никак добре и не намери очертанията на вратата.

Второто полувреме отново започна в по-бавно темпо. Едва в 64-ата минута Уест Хам стигна до първата си по-интересна ситуация в мача. Гостите си спечелиха фаул пред пеналта. Чичарито изпълни наказателния удар, като топката профуча покрай вратата.

В 72-ата минута се стигна до една спорна ситуация. Джо Харт спъна откъсващия се Дани Уелбек, но съдията прецени, че нарушението е извън наказателното поле и отсъди фаул и показа само жълт картон на вратаря на гостите.

Това бе и последната по-интересна ситуация в мача, като Арсенал удържа победата и се класира напред в турнира, докато за Уест Хам пътят в надпреварата приключи тук.

Ощр от категория Футбол