Намери ни
To Top

Красен Кралев участва в откриването на ски сезона в Банско

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалното откриване на зимния сезон на площад „Никола Вапцаров“ в Банско. В церемонията, която традиционно събира хиляди почитатели на зимните спортове у нас, участваха още министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на Банско Георги Икономов, началникът на кабинета на вицепремиера Валери Симеонов Марияна Николова, директорът на Юлен АД Мая Христоскова, петкратният носител на Световната купа Марк Жирардели и най-добрият италиански спускач на всички времена Кристиан Гедина. Гедина е ВИП-гостът на откриването на сезон 2017/18.

„Изключително съм щастлив, че днес отново сме заедно в зимната столица на България за официалното откриване на новия ски сезон.


Тази година ни предстоят нови поводи за радост. В Банско ще се проведе втори поред старт от Световната купа по сноуборд и се надявам от него Радо Янков да започне своя път към олимпийското злато“, каза министър Кралев. „Сигурен съм, че заедно с Вас ще работим здраво, за да може в Банско да има нови съоръжения, които да вдигнат още повече престижа на вашия град“, обърна се към събралото се множество той.

Кметът на Банско Георги Икономов връчи на министрите и представителя на вице-премиера специални подаръци, а на Кристиан Гедина почетния знак на града. Церемонията продължи с концерт и заря.

През целия ден в курорта бяха организирани забавления и състезания за любителите на зимните спортове и планината. На Бъндеришка поляна имаше и състезание между отборите на Марк Жирардели и Кристиян Гедина, което беше спечелено от отбора на италианеца.

Ощр от категория Спорт