Намери ни
To Top

Интер и Юнайтед готвят размяна

Жоао Марио може да поеме към „Олд Трафорд“, а Хенрик Мхитарян – към „Джузепе Меаца“ Интер и Манчестър Ю готвят бартер на двама футболисти, които бяха привлечени с огромни очаквания, но не могат да ги покрият. Според „Кориере дело спорт“ Хенрик Мхитарян може да премине на „Джузепе Меаца“, докато Жоао Марио да поеме в посока „Олд Трафорд“. Арменският национал започна втория си сезон при червените дяволи изключително силно, но изведнъж формата му спадна. Той не само изгуби титулярното си място, но Жозе Моуринъо си позволи да го критикува пред медиите, което беше прието като сигурен знак за предстояща раздяла.


Марио също кара втори сезон при нерадзурите, но така и не успя да се превърне в основна фигура. Под ръководството на Лучано Спалети шампионът от Евро 2016 е резерва и се очаква със сигурност да напусне най-късно през лятото. Не е изключено Интер да смени Марио и с Хуан Мата. Иначе италианците са готови да продадат ибериеца за около 40 млн. евро. В момента Жоао Марио има лек физически проблем, но това не е причината да е записал едва 455 минути за 11 участия от началото на кампанията в елита. А при своя сънародник юношата на Спортинг Л може да възроди кариерата си.

Мениджърът на Юнайтед Жозе Моуринъо хвърли светлина около ситуацията с арменеца. „Мога да разполагам със само шестима полеви футболисти на пейката и се старая да имаме баланс. Имам двама защитници, които могат да играят на различни позиции, имам нужда и от Ашли Йънг, който покрива позициите крило и бек-крило. Ерера е играч от халфовата линия, Златан е нападател, Рашфорд е втори нападател и крило. Да включа Мхитарян означава, че не мога да имам някой от тези играчи, а вярвам, че те заслужават своето място“, обясни Моуринъо. Лидерът Интер открива днес 17-ия кръг срещу Удинезе на „Меаца“. Нерадзурите тук са 24-9-11 в Серия А, но тимът от Фриули спечели 3 от последните си 6 визити в Милано.

Ощр от категория Трансфери