Намери ни
To Top

Треньорът на Марица: Опитът си каза думата

„Трудно е при загуба да кажеш, че си се представил достойно. Да, бяхме в ритъма на мача, което е до някаква степен похвално. Остана горчивината, че имаше моменти, в които можехме да се преборим за нещо повече, но нивото и опитът, който има нашия противник, си казаха думата“, коментира треньорът на Марица Иван Петков след 0:3 от Динамо (Казан) в първия мач на тима от Шампионската лига.

„Срещу този противник е трудно да си активен в атака.


Имам предвид, че точно до този момент ние търсихме категорични отигравания в ситуации, в които не трябваше да търсим. Трябваше да ги изиграем по малко по-разумен начин. На моменти не успяхме да изпълним указанията, които си бяхме поставили в различните фази на играта. Видя се, че когато ги поставим в нестандартна ситуация, която не са изпадали, е по-различно, което те трябва да направят. Те имаха затруднения, за наш малшанс, не се получиха нещата, и то във важните моменти. В геймовете бяхме близко във всеки един момент до тях, даже третия гейм, когато изоставахме в резултата, не се отказахме. Мачът завърши с емоция, но определено ние трябва да анализираме нещата. Това, което се случи в края на гейма, не беше проблемът за неспечеления мач, а това, което се случваше преди това. В края на гейма бяхме концентрирани, те надделяха с качество на места, но преди това имаше ситуации, в които не изпълнихме указанията. Те правеха разлика, имаше ситуации, в които трябваше да направим брейк-топки, не успяхме поради причини, които вече споделих“, каза още специалистът.

„Не сме си помислили, че сме си свършили работата, след като сме се класирали. Имаме нашите амбиции и ще ги следваме до последния мач. Ние нямаме амбиции за добро представяне в отделните мачове, гоним това, което е по регламент, ако е възможно да вземем едно от двете места. Другите отбори също не са слаби, може би не са на нивото на Динамо, но са отбори с достойнства. Отбори, срещу които няма да е лесно, краят няма да е предначертан, ще има солидно надиграване“, добави треньорът на „жълто-сините“.

„Вероятно ще имаме нови попълнения, като станат нещата, пак ще ги коментираме. Няма желаещи за напускане, но нека оставим нещата в този им вид, тъй като не моментът сега да ги коментираме. Все пак предстои Купа на България“, завърши Петков.

Ощр от категория Волейбол