Намери ни
To Top

Кубрат Пулев е най-прекият път на Тайсън Фюри към Джошуа

Бившият световен шампион при най-тежките професионалисти – Тайсън Фюри може да поиска мач срещу Кубрат Пулев през следващата година. Звучи невероятно, но е логично. Вчера наказанието за употреба на кокаин на Циганския барон падна и той чака да му бъде върнат лиценза от британската федерация, което е въпрос на време. Веднага след това Фюри ще започне да търси път към мач с шампиона на WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа.


Най-бързо до такъв 29-годишният боксьор може да стигне именно с победа над Кубрат Пулев. Въпреки че мачът на нашия срещу Джошуа пропадна заради контузията му, той остава официален претендент на IBF. От това може да се възползва Фюри, който би заел мястото на българина, ако го победи. Отделно такъв мач би генерирал сериозни приходи и промоутърите на Кубрат от „Зауерланд“ едва ли ще се чудят много при такова предложение.

Последният голям момент в кариерата на Фюри е победата му срещу Владимир Кличко през 2015 година. След това преди реванша с украинеца той бе уличен с употреба на кокаин. „Две години не съм се качвал на ринга. Дебел съм като прасе, космат като животно, но все още съм гладен като лъв. Имах две години, за да осмисля много неща, но съм амбициран да се върна и да бия всеки, който ми се изпречи“, каза неотдавна Фюри.

Ощр от категория Бойни Спортове