Намери ни
To Top

Избраха „Жълто-Сините“ за Спортист № 1 на Пловдив

Женският волейболен тим на Марица победи в анкетата за Спортист №1 на Пловдив за 2017 г. Уникалното признание възпитаничките на Иван Петков спечелиха, след като през този сезон станаха шампионки на България и извоюваха Купата и постигнаха исторически успех, класирайки се в групите на Шампионската лига. Те бяха наградени от кмета на Пловдив Иван Тотев на тържествена гала вечер в понеделник. Втори в класирането остана джудистът Янислав Герчев, спечелил сребърен медал на европейското във Варшава.


Трети е световният вицешампион по карате Иван Команов. Атлетката Александра Начева бе избрана за най-добър млад спортист на Пловдив за 2017 г.

На церемонията специални награди получиха легендата Цонка Вайсилова по случай нейния 50-годишен юбилей и изтъкнатият баскетболист Милко Арабаджийски по повод неговата 60-годишнина. Капитанката на България за „Фед Къп“ Дора Рангелова, която също навърши 50 г. беше наградена от председателя на Общинския съвет Савина Петкова, а треньорът на олимпийския шампион Стоян Делчев – Никола Николов, който чукна 75 години получи отличието си от председателя на дирекция „Спорт и младежки дейности“ и един от най-големите пловдивски футболисти Петър Зехтински.

Ощр от категория Волейбол