Намери ни
To Top

Мартин Чой: Титлите в националния шампионат ми принадлежат

„2017 година беше една много хубава година за мен и за „Еко БМВ рейсинг тим“. Най-после успяхме да вземем участие във всички кръгове на републиканския шампионат, защото в последните няколко години, заради ангажименти в други първенства, нямах възможността да карам в него.”

Това заяви специално за предаването „На финала“ по БНР най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм Мартин Чой по време на официалната церемония за закриване на Сезон 2017.

„Титлата ми се изплъзваше, но сега успях.


Винаги е хубаво да си шампион на България. За съжаление в източно-европейския шампионат успях да карам в 9 кръга и то с 9 победи. Пропуснатите състезания обаче не ми позволиха да наваксам изгубените точки и там останах втори. Световният шампионат по издръжливост също беше много успешен за нас. Започнахме сезон 2018 на пистата Болдор във Франция и то с 5-о място. Това ни
даде хубав старт за новата година”, посочи той.

„Титлата за сезона в националния шампионат, мисля че е 24 или 25-а в моята кариера. Когато погледна назад обаче виждам много труд, много лишения, но не само от мен, а от всички хора, които през всички тези години са били зад мен, били са зад гърба ми”, допълни Чой.

„През 2018-а година си пожелавам преди всичко да съм здрав. Пожелавам си отново да карам в „24 часа на Льо Ман“, както и във всички кръгове от републиканския шампионат, защото мисля, че тези титли ми принадлежат и не мисля да ги изпускам повече”, завърши Мартин Чой.

Ощр от категория Спорт