Намери ни
To Top

Вдъхновен Дунав изпусна победата след два корнера

Дунав и Локомотив (Пловдив) завършиха при резултат 2:2 в Русе в мач от последния кръг от първия полусезон на първенството.

Домакините бяха по-добрият отбор в хода на срещата и заслужаваха да победят, но статични положения костваха трите точки за тима на Малин Орачев.

Русенци бяха далеч по-активни през първото полувреме, но без да създадат реални голови ситуации. Топката веднъж кацна върху гредата на Пиргов, но не без доза късмет.


Локомотив от своя страна не създаде нищо градивно в предни позиции през първите 45 минути.

Втората част обаче започна ударно. Дунав поведе в десетата секунда след изритана далечна топка от центъра. Юлиян Ненов се разписа след хубава асистенция на Васил Шопов. Преди това Димитър Везалов направи много слабо докосване.

В 52-та минута падна и втори гол за русенци. Мирослав Будинов беше изведен зад защитата и разстреля Илко Пиргов.

След час игра Веселин Марчев намали за 1:2. Той се възползва от центриране на Симеон Райков от корнер и свалена топка от Димитър Везалов.

В 69-та минута Юлиан Ненов нацели гредата със силен изстрел от границата на наказателното поле. Въпреки, че пловдивчани се нуждаеха само от гол, те рядко стигаха вратата на съперника. Даже напротив – Дунав владееше инициативата.

В 88-та минута обаче нов корнер донесе точката на Локомотив. Кхалед Аяри се разписа след центриране на Симеон Райков.

Ощр от категория Футбол