Намери ни
To Top

Уест Хям надви Челси и записа първа победа под ръководството на Мойс

Отборът на Уест Хям победи Челси с 1:0 у дома в първи мач от 16-ия кръг на Висшата лига, игран на Олимпийския стадион в Лондон. За новия наставник на „чуковете“ това бе първа победа, откакто пое тима, а този успех изравни по точки лондончани със 17-ия в класирането УБА.

Домакините започнаха настървено двубоя и това даде резултат рано, след като още в 6-та минута централният нападател Марко Арнаутович комбинира добре с Мануел Ланзини на границата на наказателното поле и с прецизен изстрел преодоля Тибо Куртоа за 1:0. Възпитаниците на Антонио Конте постепенно наложиха контрол, но не успяха да създадат чисти голови положения, а и Адриан бе стабилен на вратата на Уест Хям.


След почивката „чуковете“ продължиха да се защитават умело и успяха да запазят вратата си суха, с което записаха едва трета победа от началото на сезона.

По този начин Уест Хям вече има 13 точки в актива си и остава в зоната на изпадащите единствено заради по-лошата си голова разлика от УБА. Челси заема трета позиция в класирането, но утре може да бъде изпреварен от тима на Ливърпул.

Ощр от категория Футбол