sportove.net

Теодор Салпаров: Важно е да не допуснем грешка във Варна

Играещият спортен дирек тор на Нефтохимик Теодор Салпаров определи като приемлива групата на България за световното първенство догодина. Нашите ще мерят сили с първенеца на планетата Полша, Иран, Куба, Финландия и Пуерто Рико във Варна. Шампионатът ще се проведе съвместно в България и Италия от 10 до 30 септември.

“Групата ни е приемлива.


Най-силният ни съперник там е Полша. Световните шампиони са си класа. Вярно е, че през последната година не постигнаха големи резултати, но те са най-сериозните ни конкуренти за първото място в Група D. Тимът на Иран също е много силен. Отборът на Куба, в какъвто и да е състав, винаги може да поднесе изненади. Финландия ги победихме с 3:0 наскоро на европейското първенство. Само съставът на Пуерто Рико е може би по-слаб. Много е важно да не допуснем грешка в предварителната ни група. Ако спечелим всичките си срещи в нея, после ще може да си позволим и загуба от друг фаворит във втората група, която ще се играе в София. Хубаво ще е да се борим за медалите, както през 2006-а, когато под ръководството на Мартин Стоев постигнахме изключителен успех. Всички в отбора сме много мотивирани да постигнем най-добрия резултат за България и ще дадем максимума от своите възможности. Надявам се България да е волейбол през 2018 година”, коментира либерото Салпаров пред Спортал.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.