Намери ни
To Top

О’Съливан продължава похода си към титлата на UK Championship

На връх рождения си ден Рони О’Съливан продължава великолепния си поход към титлата в Шампионата на Обединеното кралство по снукър след категоричен успех с 6:1 над носителя на трофея от “Пол Хънтър Класик” този сезон Майкъл Уайт.

Това бе едва петият фрейм, който Гения от Чигуел губи в зала “Барбикан” в Йорк, като с поредното си солидно представяне си направи добър подарък за 42-рия рожден ден, въпреки че самият той не обича да празнува и да отдава значение на въпросната дата. Също така след ранните отпадания на редица елитни майстори на щеката и в частност на Марк Селби, Джъд Тръмп и Дин Дзюнхуей, то О’Съливан е най-високо поставеният състезател в турнира в момента.
View image on Twitter
View image on Twitter

Live Snooker
@Livesnooker
? INTERVAL: Ronnie O’Sullivan produces a break of 133 on the way to a 3-1 lead over Michael White! #UKChampionship
4:42 PM – Dec 5, 2017
1 1 Reply 5 5 Retweets 35 35 likes
Twitter Ads info and privacy

Майкъл Уайт бе доста по-сериозно препятствие за Ракетата, поне на пръв поглед, в сравнение с Джаксън Пейдж и Майкъл Георгиу, но самият млад и перспективен уелсец не издържа на напрежението да играе на телевизионна маса с най-великия майстор на щеката.


Уайт имаше възможности за печеливша визита във всеки от фреймовете, но не се възползва от тях, а О’Съливан отново направи колкото трябваше, за да спечели третия си мач в Йорк. Все пак, той реализира хубави точкови серии от 132, 64, 71 и 65 за крайния убедителен успех.

От гледна точка на статистиката превъзходството на Ракетата бе сериозно – 580:176 отбелязани пунктове, 164:48 реализирани топки, 94:76 процента успеваемост при офанзивните удари, 75:50 процента успеваемост при дългите офанзивни удари, 90:84 процента успеваемост при сейфти ударите и 132:51 най-висок брейк.

На осминафиналите Рони ще се изправи срещу Бари Хоукинс или Акани Сонгсермксавад.

Ощр от категория Спорт