Намери ни
To Top

Мач на Григор Димитров определен за номер 2 на 2017 година

Официалният сайт на АТР определи двубой на Григор Димитров за втория най-добър през 2017 година, изоставащ единствено от битката между Роджър Федерер и Ник Кирьос на полуфиналите в тенис турнира от сериите “Мастърс” в Маями, който швейцарският маестро впоследствие спечели.

Въпреки спиращите дъха битки с Рафаел Надал на Григор през 2017-а, както и фактът, че мачовете му с Давид Гофен провокираха пак АТР да определи съперничеството им като едно от най-вълнуващите през сезона, друг двубой е попаднал в номер 2 на класацията.
View image on Twitter
View image on Twitter

ATP World Tour

@ATPWorldTour
Concluding our best of rivalries series, it’s @GrigorDimitrov vs. @David__Goffin, who clashed five times and left their mark in 2017.


➡️ http://bit.ly/2iwsa9i
10:46 AM – Dec 1, 2017
Replies 34 34 Retweets 224 224 likes
Twitter Ads info and privacy

Става въпрос за едно от болезнените поражения на Димитров през 2017-а – от Доминик Тийм в трети кръг на “Мастърс”-а в Мадрид с 4:6, 6:4, 7:6(9) за 2 часа и 34 минути. Вероятно феновете помнят, че хасковлията имаше пет мачбола, но не можа да ги материализира и в крайна сметка отстъпи на австриеца, който пък играеше на най-силната си настилка. В интерес на истината, нещата се обърнаха на 180 градуса на Финалите на АТР в Лондон, когато вече Григор спечели в три сета срещу този противник на бързите кортове в английската столица.

“Този мач беше и драматичен, и зрелищен. Особено тайбрека в последния сет, за който публиката постепенно ставаше все повече и повече ентусиазирана. Тийм стоеше далеч зад основната линия, почти на нивото на лайнсмените, с което пък предостави контрола върху основната линия на Димитров. При 6-3 в полза на българина Тийм остана уверен в себе си и показа защо е една от водещите фигури на тази настилка през последните две години.

Димитров сервираше за мача при 6-5, но прати форхенд в аут, след което се стигна до обрат и 6-7. Хасковлията спаси един мачбол за 8-8, но впоследствие отстъпи в изключително оспорван дуел – 112:111 за австриеца общо точки в мача, като Димитров бе спечелил 18 от 21 на мрежата. Австриецът продължи и игра за първи път на “Мастърс” финал, в който отстъпи на Рафаел Надал”, пише в сайта на АТР.

Ощр от категория Тенис