sportove.net

Божинов вариант за Парма

Вариантът Валери Божинов да облече за трети път фланелката на Парма пак е актуален, научи „България Днес“.

Засега нападателят не потвърждава официално тази информация и не отговаряше на мобилния си телефон. Едно от правилата при преговори по трансфер е публичните изявления да се правят при подписване на контракта.

Но винаги се промъква и неофициална информация.


След раздялата на Валери с швейцарския Лозана, новините не бяха добри. Дори започваха да се носят слухове, че той може да спре с футбола. Но това явно не отговаря на истината.

„Има интерес към Валери, но не мога да издавам никакви подробности – коментира пред „България Днес“ вторият му баща Сашо Ангелов. – Едно е сигурно – той продължава с футбола.“

Самият Божинов също даде индикации, че не е безразличен към идеята да се завърне в Парма. В една от социалните мрежи Валери публикува поредица свои фотоси от мачове с екипа на „пармалатите“. Те се радват на голям интерес. От коментарите личи, че доста от феновете на италианския клуб са готови да приемат Божигол с отворени обятия.

В момента Парма води страховита битка за завръщане в елита. Клубът е на първо място във второто ниво на италианския футбол с 29 точки, но води само по голова разлика. Нападател с опит в италианското калчо със сигурност ще бъде от полза за всеки един от тези клубове.

За това няма да бъде изненада, ако Божинов заиграе отново в страната, от която тръгна неговата кариера. В момента българинът е в Белград и изчаква развитие на ситуацията около своя бъдещ отбор. Обсъждат се и резервни варианти, ако завръщането в Италия не се осъществи.

Валери минава през труден период, но е твърдо решен да се пребори за бъдещето си във футбола. В началото на октомври нападателят се раздели с Лозана, където отиде с големи очаквания. В крайна сметка Божигол напусна клуба само 3 месеца след като бе подписал договора.

Контрактът със седем кратния шампион на Швейцария бе уреден и с помощта на приятелката на Валери – Биляна Дол. Родителите на красивата брюнетка живеят в алпийската страна и тя беше повече от щастлива да бъде близо до тях. Това не продължи дълго, но Биляна остана до българина.

Сега тя е при него в Белград. През тази година нападателят преживя и друго футболно разочарование. Божинов се завърна в Европа на 30 юни, след неуспешен период в китайския втородивизионен „Мейджоу Хака“. За сметка на това той прибра близо милион евро за няколко мача с екипа на азиатците.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.