Намери ни
To Top

Григор Димитров пак грабва най-престижния „Икар“?

Григор Димитров ще получи за втори път в кариерата си най-големия приз сред спортните Икари – този за постижение на годината.

Хасковлията ще получи признанието на 19 декември в Националната галерия „Двореца“ в столицата, пише „Тема спорт“. Предвид натоварената програма на най-добрия ни тенисист, той едва ли ще успее да присъства на церемонията, а наградата му най-вероятно ще бъде взета от неговия баща Димитър Господинов.

Григор получи приза за постижение на годината и през 2014-а, когато спечели три титли и стигна до №8 в световната ранглиста, играейки полуфинал на Уимбълдън.


През този сезон той е категоричен фаворит за отличието, което се връчва от фондация „Български спорт“ и БОК.

Освен за този приз хасковлията е без алтернатива и за спечелването за втори път в кариерата му на званието Спортист на годината.
Церемонията ще бъде под №60 в историята, но към момента все още не е ясно кога точно ще се проведе.

За пръв път при само 20 дни до коледните празници датата на награждаването остава скрита. Причината за това е надеждата на организаторите, че ще успеят да направят така, че Григор Димитров да присъства лично.

Преди три години той не дойде, като участието му тогава се сведе до холограма.

Сега обаче хасковлията е сигурен победител в анкетата, предвид липсата на сериозна конкуренция в другите спортове, и интересът към него е огромен. Това кара организаторите да търсят и невъзможни начини, за да осигурят най-добрия ни тенисист да е реална част от церемонията.

Ощр от категория Тенис