Намери ни
To Top

Селекцията на Реал Мадрид вече е в ход

Европейският клубен шампион Реал Мадрид ще е активен на трансферния пазар през януари. Освен че имат намерение да привлекат нападател, “белите” ще купят и вратаря на Атлетик Билбао Кепа Арисабалага. Другият футболист, когото от “Сантиаго Бернабеу” преследват, е талантливият защитник на Реал Сосиедад Алваро Одриосола. Той обаче ще остане в сегашния си тим до лятото и чак след това трябва да подсили Реал.


Мадридчани най-вероятно ще договорят Арисабалага още тази седмица. Неговият договор с Атлетик е до края на сезона и той няма намерение да преподписва, след като интересът на Реал вече не е тайна. От кралския клуб не предприеха нищо преди визитата на “Сан Мамес” (0:0), за да не предизвикат напрежение между стража и феновете на баския тим. Сега вече няма пречки двете страни да стигнат до споразумение.
View image on Twitter
View image on Twitter

AS English

@English_AS
Real Madrid planning to sign Kepa Arrizabalaga in January, with Álvaro Odriozola to follow in the summerhttps://en.as.com/en/2017/12/04/football/1512379729_619811.html …
12:51 PM – Dec 4, 2017
2 2 Replies 11 11 Retweets 12 12 likes
Twitter Ads info and privacy
Първоначалната идея на Реал беше да вземе Кепа безплатно през лятото, но в такъв случай би могло да се стигне до ситуация, при която от Атлетик да го извадят от състава и стражът да се прости с шансовете си да попадне в селекцията на Испания за Мондиал 2018. Ето защо от “Бернабеу” ще платят откупната клауза от 20 млн. евро и ще се сдобият с младока още през януари.

Според AS, баските ще направят финална оферта с надеждата да задържат 23-годишния вратар, но едва ли ще сполучат.
View image on TwitterView image on Twitter

ZIZOU
@RMadridCastilla
Real Madrid have identified the two players they believe can help strengthen their current squad. They want Athletic Bilbao goalkeeper Kepa Arrizabalaga in January and Real Sociedad right-back Alvaro Odriozola in the summer, before the World Cup starts. [AS]
5:38 PM – Dec 4, 2017
Replies 12 12 Retweets 27 27 likes
Twitter Ads info and privacy
Цената на Одриосола е 40 млн. Предстоят преговори, в хода на които от Реал ще се опитат да договорят малко по-изгодни условия. Самият играч вече е дал съгласието си да премине в редиците на столичния гранд.

Одриосола е на 21 години и действа като десен бек. Това е първият му сезон като титуляр в Ла Лига. Той също е сред потенциалните избраници на Юлен Лопетеги за световните финали и от Реал ще се постараят отрано да финализират сделката, за да може играчът да е спокоен до края на сезона.

Колаж: AS

Ощр от категория Трансфери