sportove.net

Стефка Костадинова чака медали от сноуборда и биатлона

Шансове за медали от олимпиадата в Пьончан имат сноубордистите ни Радослав Янков и Александра Жекова, както и състезателите по биатлон. Това обяви председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова.

“20 спортисти ще покрият нормативи за участие. Винаги на зимна олимпиада пътуваме с по-малка делегация.


Има хора, на които може да се разчита много. Няма да казвам имена, но това са мъж и жена от сноуборда, както и нашите биатлонисти. Дай Боже, някой да има шанс и късмет да реализира това, за което се е готвил четири години. Дай Боже, всички да са живи и здрави, да имат своя шанс и вие като журналисти да отразите, Дай Боже, най-добрата българска зимна олимпиада”, заяви Костадинова пред националната телевизия.

Тя коментира и предстоящото заседание на Изпълкома на МОК, на което трябва да бъде взето решение относно участието на Русия на Игрите в Пьончан.

“От моя гледна точка, който е сгрешил, който е злоупотребил трябва да бъде наказан. Но спортисти, които нямат никаква вина трябва да участват. Всяка държава трябва да си участва под собствен флаг, а не под независим. Стискам палци, надявам се МОК да вземе най-точното решение и Русия да бъде допусната под собствен флаг”, добави Стефка Костадинова.

Изпълкомът на МОК ще заседава утре в Лозана, след което се очаква да бъде обявено официално дали Русия ще може да участва със свой отбор на зимната олимпиада в Пьончан, която ще се проведе от 9 до 25 февруари догодина.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.