Намери ни
To Top

Челси се справи без проблеми с Нюкасъл

Отборът на Челси продължи с добрите си игри в последните седмици във Висшата лига и победи Нюкасъл с 3:1 у дома в мач от 15-ия кръг на шампионата. За „сините“ от Лондон това е шеста победа в последните седем двубоя в първенството.

На „Стамфорд Бридж“ „свраките“ започнаха обещаващо и след няколко добри атаки успяха да открият резултата в 12-та минута, когато нападателят Дуайт Гейл се възползва от неразбирателство в защитата на домакините и вкара на празна врата. Възпитаниците на Антонио Конте отговориха веднага и наложиха сериозен натиск, който даде резултат в 21-та минута, когато Еден Азар се разписа с точен изстрел от воле.


12 минути по-късно голмайсторът на Челси Алваро Мората вкара с глава след добро центриране на Виктор Моузес отдясно и неумела намеса на бранителите на Нюкасъл. В 74-та минута Азар оформи крайното 3:1 с точно изпълнение от дузпа. След този успех Челси има 32 точки в актива си и се изравни с втория Манчестър Юнайтед, който по-късно днес гостува на Арсенал. Нюкасъл заема 12-та позиция в класирането с 15 точки.

Ощр от категория Футбол