Намери ни
To Top

Юве забърка бетона и успя да излъже Наполи

Ювентус спечели с 1:0 голямото дерби срещу Наполи от 15-ия кръг в Серия „А“. „Бианконерите“ отмъкнаха ценни три точки от гостуването си на „Сан Паоло“ и се доближиха само на 1 от днешния си съперник. Гонсало Игуаин бе героят за гостите в този мач. Аржентинецът наказа бившия си отбор в 13-ата минута и това се оказа и победното попадение в срещата.


След гола Юве се прибра дълбоко в своята половина и демонстрира здраво катеначо, като успя да удържи натиска на съперника и да измъкне победата.
Игуаин повали Наполи на „Сан Паоло“+30

Домакините заложиха в този мач на изпитаното трио в атака в лицето на Дрис Мертенс, Хосе Кайехон и Лоренцо Инсиние. В средата на терена пък действаха Марек Хамшик, Алан и Жоржиньо.
View image on Twitter
View image on Twitter

Official SSC Napoli

@sscnapoli
#NapoliJuve: la nostra formazione ufficiale! #SerieATIM #ForzaNapoliSempre
Sponsored by #EuronicsGruppoTufano
8:49 PM – Dec 1, 2017
31 31 Replies 298 298 Retweets 500 500 likes
Twitter Ads info and privacy

За Юве пък Масимилиано Алегри реши да рискува с включването на доскоро контузения Гонсало Игуаин на върха на атаката. Той имаше подкрепата на Пауло Дибала и Дъглас Коща. Триото в средата на терена пък бе изградено от Сами Кедира, Миралем Пянич и Блес Матюиди.
View image on Twitter
View image on Twitter

JuventusFC

@juventusfc
A dieci minuti dal calcio d’inizio, ripassiamo la formazione bianconera! ?️?#NapoliJuve
9:35 PM – Dec 1, 2017
14 14 Replies 134 134 Retweets 360 360 likes
Twitter Ads info and privacy
Мачът започна двуостро с атаки и към двете врати. В 3-ата минута грешка на Миралем Пянич можеше да коства много на Юве, но малко не достигна на Марек Хамшик да достигне извеждащия пас в наказателното поле. Минута след това събитията се пренесоха пред другата врата, където Гонсало Игуаин изскочи очи в очи с Хосе Рейна, но вратарят излезе и блокира удара му.

В 13-ата минута резултатът бе открит. Юве организира скоростна контраатака, Дибала пробяга половината терен и пусна извеждащ пас за Гонсало Игуаин, който хладнокръвно прати кълбото в близкия ъгъл на вратата за 0:1.

Веднага след това последваха две възможности за Наполи. В 17-ата минута Лоренцо Инсиние отправи силен, но неточен удар. Минута след това и Марек Хамшик стреля от около 25 метра, като този път Джанлуиджи Буфон трябваше да избива топката, за да не се озове в мрежата му.

В 22-ата минута обаче отново Юве имаше прекрасна голова възможност. При едно разбъркване след корнер топката се озова в Меди Бенатия, който стреля от воле, но над вратата.

В 26-ата минута Дъглас Коща реши да стреля от границата на наказателното поле, но изстрелът му не затрудни особено Рейна.

В 28-ата минута Лоренцо Инсиние опита да си изпроси дузпа. Той и Матия Де Шилио посегнаха за една спорна топка в наказателното поле и нападателят на Наполи се строполи на земята, но съдията ясно му показа, че няма да отсъди нарушение.

В 31-ата минута отново Инсиние бе под светлината на прожекторите. Джорджо Киелини сгреши при изчистването на топката и тя попадна в неаполитанеца, който стреля мощно но Буфон спаси. При последвалия корнер отново той стреля с глава опасно и отново вратарят трябваше да се намесва решително, а атаката на домакините завърши с доста неточен изстрел на Раул Албиол.

В 37-ата минута отново Инсиние тества Буфон с далечен удар и отново ветеранът на вратата на гостите бе безгрешен под рамката.

Две минути по-късно последва поредната контра на Юве, завършила с неточен удар на Дибала над вратата. В 43-ата минута пък отново Инсиние отправи далечен, но твърде слаб удар, за да затрудни Буфон.

Второто полувреме започна със сериозен натиск на Наполи и нов шанс за Инсиние в 53-ата минута, отново спасен от Буфон. Веднага след това и Хосе Кайехон отправи силен шут, но покрай вратата.

В 65-ата минута и Дрис Мертенс падна доста артистично в нов опит да изпроси дузпа, но отново Даниеле Орсато подмина безмълвно ситуацията.

Юве обаче можеше да стигне до втори гол в 68-ата минута, когато Пянич намери Блес Матюиди в наказателното поле, който отблизо стреля от движение, но Рейна инстинктивно успя да отклони кълбото над вратата.

В 74-ата минута дойде време за поредния пропуск на Инсиние, който този път опита диагонален удар по посока далечния ъгъл на вратата, но не бе достатъчно прецизен в отиграването си.

В добавеното време Кристиан Маджо стреля с глава отблизо, но и той не успя да затрудни Буфон.

Така Ювентус удържа крехката си преднина и спечели мача. Торинци излязоха поне временно на второто място в класирането с актив от 37 точки. Наполи пък за момента остава на върха със своите 38 точки.

Ощр от категория Футбол