Намери ни
To Top

Великов очаква тежък мач за Черно море Тича срещу Берое

Срещу Берое ни предстои изключително тежък мач, заяви преди предстоящата среща от 8-мия кръг на НБЛ между Черно море Тича и Берое наставникът на варненския тим Дарин Великов.

Според него Берое е много силен отбор. „Играем с настоящия носител на Купата на България и един от претендентите за титлата“, каза още той и допълни, че според него Берое ще изглежда по различен начин от последния си мач с Лукойл Академик.

Той допълни, че отборът се готви за предстоящия мач със старозагорци.


Симеон Илиев единствен е под въпрос за срещата, заради получената контузия в двубоя срещу Спартак /Плевен/ за Купата на България. Играчът се възстановява, но ако участва в срещата няма да е готов на 100 процента за нея.

„Ще се опитаме да направим всичко да победим, готвим се, виждам желание у момчетата и съм убеден, че няма да се предадем и ще направим всичко, което зависи от нас за победата“, каза още специалистът. Наставникът каза, че очаква пълна зала в събота.

Срещата между Черно море Тича и Берое е в събота (2 декември) от 18.00 часа в зала „Христо Борисов“.
Дарин Великов сподели още, че Черно море Тича ще успее да се класира сред първите осем отбора в турнира за Купата на България. „Единствените ми упреци относно системата за купата са датите за срещите“, каза той. По думите му относно пътуванията и разходите Черно море Тича е най-ощетеният отбор. „Все пак успяхме да постигнем нещо и датите за срещите за Купата – 27 декември и 3 януари отпадат“, каза още специалистът.

Ситуацията с детско-юношеската школа на клуба става все по-неприятна, коментира изпълнителният директор на клуба Борис Стоянов. Според него, ако ситуацията с липсата на финанси остане такава е много вероятно през януари клубът да не може да продължи участието на своите юношески формации в държавните първенства. Той каза, че са водени разговори за осигуряване на средства за школата, но към момента клубът получава само обещания. В момента в юношеските формации на Черно море Тича се подготвят около 400 деца.

Ощр от категория Баскетбол