Намери ни
To Top

Разтърсваща история с Гришо! Оказва се, че Димитров е…

„Имаше една нощ, в която се включи алармата в хотела, беше около 3:30-4:00 часа сутринта. Всички бяха станали, хора викаха по коридорите да излизаме. Събудих се, забравих си обувките, всичко.

Отидох в съседния коридор, където са Кине (Аздин Буснана, физиотерапевтът) и Дани (Валверду), пресякох до стаята на Григор и го видях – сънен и въобще не се притесняваше.


Питах го дали да отида да проверя какво се случва, а той каза: „Да, ако има нещо, уведоми ме“, после се обърна и се върна в стаята си.

Когато слязох, имаше много хора – Надал, Зверев, Тийм, Сок, всички в 4 сутринта, рошави и питащи какво се случва. След 10 мин. всички се върнаха в стаите си, беше фалшива тревога или технически проблем. Но беше странно да видиш всички така на улицата. На следващия ден всички се бяха справили с инцидента, а Григор не играеше, така че си почина малко повече. Това е по-интересната ми история“.

Споделя Себастиан Дюран, специалистът, който отговаря за физическата подготовка на Григор Димитров. Думите на Дюран са по повод въпрос на TransFaireTV за любима история от Лондон, свързана с участието на Димитров на Финалния Мастърс на Тура за сезона. Припомняме, че Григор дебютира на престижното състезание, осъществявайки исторически рейд. 5 от 5 победи за Гришо в Лондон, 1500 точки и изключително значима титла.

„На всеки пожелавам такива мигове. От 8 години имам късмета да съм с него и да споделяме различни моменти – добри и лоши. Работим заедно не само по физическата му подготовка, но и към това той да става по-силен психически. Когато той падна до №40 в ранглистата, не всеки ден беше лесен. После обаче имаше и изключителни моменти като тези в края на годината. Тази година няма друг тенисист, завършил сезона с пет победи над петима представители на Топ 10. Изключително е, много емоционално, фантастично. Това са много позитивни емоции. Надявам се да продължим така“, допълва Дюран относно работата си с Гришо.

Явно се оказва, че Димитров на спортен жаргон се очертава като сериозно „перде“, което може да бъде в полза на Григор при огромната конкуренция в Тура.

Ощр от категория Акценти